Logo lichtbakenPsychologe & psychotherapeute
Regine Claeys
Brabandstraat 2/001
8840 Oostnieuwkerke
regine.claeys@lichtbaken.be
0472 433 822

Regine Claeys


Opleiding
In 1991 studeerde ik af als klinisch psychologe aan de UGent.

Ervaring
Ik werkte meer dan 15 jaar in de ambulante geestelijke gezondheidszorg (Beschut wonen, Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Largo Roeselare) als psychotherapeute voor volwassenen met psychische moeilijkheden. Elke cliëntenbegeleiding ervaar ik als een persoonlijke ontmoeting waarbij ik samen met de cliënt systematisch onderzoek wat er aan de hand is, waar de opening ligt om vooruit te geraken.
Na enkele jaren was ik ook coach van het team, groeide ik door naar meer leidinggevende opdrachten. Ik was een actieve teamspeler in het zorglandschap en werkte mee aan de uitbouw van zorgnetwerken.
Van 2009 tot 2015 was ik docent aan de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) binnen de opleiding Professionele Bachelors Toegepaste Psychologie.
Vanuit de goesting om cliënten te begeleiden, startte ik begin 2014 mijn privépraktijk Lichtbaken. 
Geboeid door de herstelbeweging in de geestelijke gezondheidszorg werkte ik in 2015 mee aan de opstart van het nieuwe psychosociale revalidatiecentrum TOV in Rumbeke.

Van maart 2016 tot september 2017 werkte ik als eerstelijnspsycholoog in het Huisartsenhuis voor de regio Midden-West-Vlaanderen.
Sinds 2016 ben ik gastdocent bij Vives.

Permanente vorming
Ik volgde een therapeutische opleiding aan het Korzybski-instituut. Zo integreerde ik het oplossingsgerichte cognitieve en systemische denkkader in mijn werkwijze. Daarnaast volgde ik verdiepende opleidingen als leidinggevende en als klinisch psychologe.
Vanuit een houding van levenslang leren, streef ik ernaar om up-to-date te zijn door het volgen van studiedagen, me te verdiepen in vakliteratuur enz.


Sterke kant en specialisatie
Begeleiden van processen en projectmatig werken, coachen van mensen en teams.

Netwerk en beroepserkenning
- Lid Vlaamse Vereniging Klinisch Psychologen en Belgische Federatie Psychologen
- Lid van de Vlaamse Vereniging van Oplossingsgerichte Deskundigen (VVDO)
- Erkend supervisor bij VVKP

Erkenningsnummer psychologencommissie 682106119
Ondernemingsnummer 0534.901.748