lichtbaken
Annelies Vanpeteghem
Welkom Team Locatie Dringend hulp nodig? Contact

Annelies Vanpeteghem

Annelies Vanpeteghem

Persoonlijk

Ik woon in Oostnieuwkerke, ben 40 jaar, gehuwd en mama van 3 kinderen.
Ik heb een bijzondere affiniteit voor kinderen en jongeren met een specifieke ondersteuningsnood (mentale en/of fysieke beperking, ADHD, autisme, leerproblemen, gedrags- en emotionele stoornissen, hoogbegaafdheid,…).

Expertise

In 2007 studeerde ik af als klinisch orthopedagoge aan de UGent. Net afgestudeerd werkte ik een jaar lang in OC Cirkant in Aartrijke bij volwassenen met een mentale beperking. Deze job was voor mij een zeer leerrijke en boeiende ervaring, maar in die periode voelde ik ook dat ik zoekende was naar meer uitdaging…
Die uitdaging vond ik binnen de afdeling jongeren in het buitengewoon onderwijs Dominiek Savio. Meer dan 10 jaar ben ik daar ingeschakeld als klinisch orthopedagoge.
De vele individuele gesprekken met jongeren, hun ouders, leerkrachten, begeleiders… gaven me goesting om parttime als zelfstandige orthopedagoge te starten.
Ik volgde de 4-jarige opleiding tot oplossingsgerichte psychotherapeut aan het Korzybski-instituut. In mijn begeleidingen integreer ik dagelijks het oplossingsgerichte cognitieve en systemische denkkader. Vanuit dit denkkader wil ik de focus niet leggen op oorzaken van problemen, maar wil ik samen met kinderen en jongeren op stap gaan om hen in hun kracht te zetten.

Netwerk en beroepserkenning

- Lid van de Vlaamse Vereniging van orthopedagogen (VVO): VVO2010970
- Ondernemingsnummer: 0743.836.976